VEEL GESTELDE VRAGEN

Met welk financieel pakket werkt Esper?
Uw administratie wordt verwerkt met Exact Online. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van geautomatiseerde koppelingen met uw bank. Dit zorgt voor een snelle verwerking van uw gegevens, waardoor uw kosten laag blijven.

Voor wie kan Esper werkzaamheden verrichten?
Esper is bedoeld voor elke ondernemer: van de ZZP-er / Eenmanszaak tot de B.V. ondernemer met personeel. Esper zorgt voor uw jaarrekening en publicatiestukken. Salarisadministraties worden uitbesteed, waarna u online de salarisslips kunt downloaden.

Moet een eenmanszaak ook publicatiestukken aan de Kamer van Koophandel sturen?
Nee, alleen een B.V. (of een N.V.) is verplicht publicatiestukken op te sturen. Overigens kan dat in sterk vereenvoudigde vorm. Hoe kleiner de onderneming, gemeten naar aantal werknemers, omzet en balanstotaal, hoe minder er openheid van zaken hoeft te worden gegeven.

Is inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig als ik een onderneming start?
Ja, in bijna alle gevallen is het nodig (en vaak ook nuttig) om u te laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Neem bij onduidelijkheid contact met ons op.

Wanneer is mijn onderneming btw-plichtig?
In de meeste gevallen ontstaat btw-plicht wanneer u deelneemt aan het economisch proces, daarbij in concurrentie treedt met anderen, met het oogmerk winst te behalen. U vraagt het niet aan, het is er of het is er niet. Als u vermoedt dat u btw-plichtig bent of wordt, neem dan contact met ons op. Wij helpen u dan een btw-nummer aan te vragen.